© Susanne Schoon

Rampendahl huisbrouwerij

In een oogopslag

Mout, hop & gist

Wij brouwen altijd vers bier:

Volgens de reinheidswet van 1516 mogen alleen de volgende ingrediënten worden gebruikt om bier te brouwen: Mout, hop, gist en water.

Mout is voorbehandelde gerst die door inweken tot kiemen wordt gebracht, waarbij hoornenzymen worden gevormd. Als deze enzymen worden geactiveerd, wordt het water weer uit het graan verwijderd, dat wil zeggen gedroogd. De droogtemperatuur en de duur van het droogproces bepalen de kleur van de mout en dus ook de kleur van het latere bier: Helles, Weizen, Maibock en "Rampendahl Spezial" - dit heeft een wortelkruidgehalte van 12,5% en dus ongeveer 5,2% volumeprocent alcohol na gisting.

Op de kaart

Hausbrauerei Rampendahl
Hasestraße 35
49074 Osnabrück
Deutschland

Tel.: 0541 24535
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.